Se percepe un comision pentru plata prin card a taxelor?

Comisionul este zero, nu se percepe niciun comision suplimentar la efectuarea tranzactiei.

Ce fel de card trebuie sa detin pentru a face plata taxelor si impozitelor locale prin card?
Se accepta la plata orice card de debit sau credit, emis de catre orice banca. Plata se poate face fie la POS la casierie, fie on-line prin ghiseul.ro.
Ce fel de impozite si taxe se pot plati?
Orice plati reprezentand datorii catre bugetul local, inclusiv amenzile de circulatie sau taxa de parcare.
Daca platesc prin card, mai beneficiez de reducerea de 10% pentru plata taxei anuale inainte de 31 martie?
Da.
Daca platesc taxele prin card pot plati doar partial sau este obligatoriu sa achit integral?
Procedura este la fel ca in cazul in care achita cu numerar. Se poate face plata integral sau partial.
Cat de sigura este plata prin card?

Sistemul beneficiaza de multiple elemente de securizare pentru evitarea fraudarii conturilor de plata. In plus, cateva masuri simple de siguranta te vor ajuta sa te asiguri ca vei avea o tranzactie lipsita de griji.

La ghiseul primariei:

 • Verifica cu atentie daca suma scrisa pe ecranul terminalului POS si pe chitanta este corecta inainte de a autoriza tranzactia prin introducerea PIN-ul sau prin semnarea chitantei
 • Asigura-te ca primesti inapoi cardul, impreuna cu copia chitantei
 • Pastreaza cardul in siguranta asupra ta si fii atent(a) la potentiali hoti de buzunare
 • Acopera mana cand tastezi PIN-ul - asigura-te ca nu te priveste nimeni. Pe Internet, utilizarea cardului tau Visa este la fel de sigura, rapida si usoara precum cumparaturile intr-un magazin bine-cunoscut. Pentru siguranta trazactiilor pe internet am dezvoltat un sistem nou ce asigura siguranta operatiunilor, denumit Verified by Visa.
Cum pot plati pe Ghiseul.ro?
SNEP pune la dispozitia utilizatorilor doua sectiuni, una de plata cu autentificare si una de plata fara autentificare.

Pentru sectiunea de plata fara autentificare nu sunt necesare credentiale (nume de utilizator si parola) si nu este disponibila consultarea in timp real a obligatiilor de plata si istoricul tranzactiilor, astfel putand fi platite doar taxe si impozite al caror cuantum va este deja cunoscut.

Pentru sectiunea de plata cu autentificare va sunt necesare credentiale (nume de utilizator si parola). Credentialele le puteti obtine la cel mai apropiat sediu de taxe si impozite(vezi lista sedii).
Daca am vandut masina, de ce trebuie sa vin la financiar sa depun declaratie de scoatere din evidenta, daca anterior mi s-a eliberat certificat fiscal de vanzare? De ce nu se inceteaza automat?
Conform Codului Fiscal (Legea nr. 571/2003), atat cumparatorul, cat si vanzatorul unui mijloc de transport au obligatia de a depune o declaratie fiscala de luare in evidenta/de scoatere din evidenta impreuna cu documentele justificative, la compartimentul de specialitate al autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza teritoriala isi are domiciliul, in termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenita.
Am cumparat si am vandut in aceeasi zi o masina. De ce trebuie sa o mai inregistrez la financiar?
Conform Codului Fiscal (Legea nr. 571/2003), orice persoana care dobandeste un mijloc de transport trebuie sa se inregistreze in termen de 30 de zile de la data dobandirii in evidenta fiscala, indiferent de durata detinerii mijlocului de transport respectiv, chiar si in cazul in care, in aceeasi zi, imediat dupa dobandire, are loc instrainarea acestuia. Mentionam ca pentru instrainare trebuie sa solicitati un certificat de atestare fiscala.
De ce sunt somat sa platesc abia acum amenzi de circulatie din anii trecuti?
Procesele verbale de amenzi sunt introduse in evidenta fiscala imediat ce ne sunt transmise de politie sau alte institutii abilitate. In cazul in care acestea sunt deja achitate trebuie sa ne inaintati copii ale chitantelor pentru ca debitul sa poata fi stins.
Sunt scutit de la plata impozitului pe mijloacele de transport?

Da, daca va incadrati intr-una din urmatoarele situatii: Impozitul pe mijloacele de transport nu se aplica pentru:

 • autoturismele, motocicletele cu atas si mototriciclurile care apartin persoanelor cu handicap locomotor si care sunt adaptate handicapului acestora;
 • navele fluviale de pasageri, barcile si luntrele folosite pentru transportul persoanelor fizice cu domiciliul in Delta Dunarii, Insula Mare a Brailei si Insula Balta Ialomitei;
 • mijloacele de transport ale institutiilor publice;
 • mijloacele de transport ale persoanelor juridice, care sunt utilizate pentru servicii de transport public de pasageri in regim urban sau suburban, inclusiv transportul de pasageri in afara unei localitati, daca tariful de transport este stabilit in conditii de transport public.
 • vehiculele istorice definite conform prevederilor legale in vigoare
 • institutiilor sau unitatilor care functioneza sub coordonarea ministerului educatiei , cercetarii si tineretului;
 • fundatiilor testamentare constituite conform legii, cu scopul de a intretine, dezvolta si ajuta institutii de cultura nationala, precum si de a sustine actiuni cu caracter umanitar, social si cultural;
 • organizatiilor care au ca unica activitate acordarea gratuita de servicii sociale in unitati specializate care asigura gazduire, ingrijire sociala si medicala, asistenta, ocrotire, activitati de recuperare, reabilitare si reinsertie sociala pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane varstnice, precum si alte persoane aflate in dificultate, in conditiile legii.